Driepuntssluiting

Een driepuntssluiting sluit, zoals de naam al doet vermoeden, uw deur met 1 handeling op drie plaatsen. Doordat meerdere schoten de deur tegelijk sluiten, worden de inbraakwerende eigenschappen vergroot.

Een Driepuntssluiting cilinderbediend SKG***® werkt als volgt:

Een driepuntssluiting heeft drie schoten, waarvan  2 haakschoten en 1 nachtschoot die d.m.v. een mechaniek met elkaar verbonden zijn. Hierdoor kan met 1 sleutel het slot op drie plaatsen in het kozijn vergrendeld worden. Het sleutelgat zit op de hoogte precies daar waar hij makkelijk te bedienen is. Het mechaniek in het slot is zo gemaakt dat deze heel soepel draait. Ook zijn de haakschoten taps gemaakt zodat de deur altijd stevig in het tochtrubber wordt getrokken en de deur niet kan kromtrekken of tochten.
In het kozijn wordt er dan nog de set sluitkommen met sluitplaten gefreesd, om het totaal tot een stevig geheel te maken.

Deze sloten zijn ideaal voor het inbraakwerend maken van uw voordeur, achterdeur, bergingsdeur of balkondeur.
Doordat er bij driepuntssluitingen meerdere schoten tegelijk de deur vergrendelen,  is snel inbreken niet meer mogelijk. 
Hierdoor is bijvoorbeeld het gebruik van een bijzetslot overbodig.
Bij paniek is de deur door uzelf ook snel weer te openen, doordat het slot op 1 punt bedienbaar is. 

 

Een Driepuntssluiting Automatic cilinderbediend SKG**® werkt als volgt:

Een driepuntsluiting Automatic is een ideale sluiting voor uw voordeur. Als u uw deur achter u dicht doet, sluiten automatisch de onderste en bovenste schoten met terugdrukbeveiliging (om flipperen tegen te gaan).
De kruk is nu aan de binnenzijde nog bedienbaar. Als u de sleutel een keer omdraait, wordt deze vergrendeld en wordt ook  de nachtschoot van het hoofdslot uitgedraaid. Daarbij is uw deur op 3 plaatsen vergrendeld.

Wij geven altijd het advies om uw deur op slot te draaien. Zowel als u maar eventjes weg bent, maar ook als u gewoon thuis bent.

 

Bekijk hier onze driepuntssluitingen